Hej bloggen!

Var några veckor sen jag skrev här sist. Har hunnit med ganska mycket sen dess, både bra och dåliga saker…

Renovation och mek med Saab 99

Jag och en polare beslöt oss för att påbörja ett litet projekt förrförra veckan. Vi har båda en historia med klassiska Saab 99 och har länge velat ha ett riktigt fint exemplar. På måndagen hörde Anders av sig och visade ett renoveringsobjekt på blocket. Sagt och gjort vi åkte och hämtade bilen dagen efter för 1000:-.

Vi har precis börjat med allt grovgöra och det är måånga månader kvar innan vi är klara. Tanken är att det ska bli en riktigt fin och aningen trimmad 99:a. Förhoppningsvis är vi klara med den till våren/sommaren.

Något jag märkte efter de första intensiva dagarna med mycket vinkelslipande med mera var att fyfan, viken dålig kondis jag har! Jag har gymmat länge och seriöst nu, men jag kör aldrig någon cardio eller liknande. Jag har tänkt på det förut, att det kanske skulle vara bra att röra på sig lite mer, inte bara bygga muskler. Men så är jag ganska lat och skjuter gärna upp det till nästa dag etc…

Seriös löpning med pulsklocka!

Därför har jag nu bestämt mig för att ta tag i kondisen på allvar! Det är bra att skriva det här på bloggen känner jag, då blir det mer ”officiellt” att jag måste följa detta.

Min plan är att köpa en dyr och avancerad pulsklocka (så jag får incitament till att använda den). Det lutar åt en Suunto Spartan Ultra, vilket verkar vara en av de fetaste klockorna just nu. Jag tror dock jag ska vänta några veckor, läste att Suunto spartan modellerna snart kommer utrustas med optisk pulsmätning, vilket verkar vara riktigt smutt.

Sen när jag har klockan ska jag bestämma lite olika sträckor jag ska springa och lägga upp ett schema vilka dagar jag springer. Med hjälp av pulsklockan ska jag tracka all min utveckling och hela tiden sträva mot förbättring.

Beroende på när jag köper min Suunto Spartan kanske jag gör detta till ett nyårslöfte och börjar 1 jan 2017. (Ja jag vet, jag är bra på att skjuta upp saker…)

Until next time,

eder Mattias